MÁKOS MEGGYES MUFFIN
Hozzávalók:
20 dkg darált mák*, 20 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, fél kiskanál őrölt fahéj, 3 tojás, 2 dl tejszín, 20 dkg cukor + 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg puha vaj, egy nagy vagy két kisebb citrom reszelt héja, egy üveg meggybefőtt alaposan lecsöpögtetve.
Ha szeretnél többet tudni a mák csodálatos egészségmegőrző hatásáról, kattint ide: MÁK.
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a mákot, lisztet, sütőport és fahéjat.
Egy másik tálban kikeverjük a tojást a cukorral és a puha vajjal, aztán felöntjük a tejszínnel, majd beleforgatjuk a lisztes mákot. Simára keverjük. Végül hozzáadjuk az alaposan lecsöpögtetett meggybefőttet.
A tésztát 12 muffinkosárkába kanalazzuk és előmelegített 220 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (Kb. 15-20 perc).
Jó étvágyat!