Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


MASCARPONE TORTA

Hozzávalók:

A piskótához (egy kb. 24-26 cm-es tortaformához): 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál rétesliszt.

A rózsaszín krémhez: egy maréknyi erdei gyümölcs (vagy bármilyen kissé lédús gyümölcs ízlés szerint), 20 dkg mascarpone (vagy más semleges ízű krémsajt vagy krémtúró), a gyümölcs savanyúságától függően 15-20 dkg porcukor, 3 dl tejszín, 2 evőkanál (Aranka) főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor.

A fehér krémhez: 10 dkg mascarpone (vagy más semleges ízű krémsajt vagy krémtúró), 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín, 1 evőkanál (Aranka) főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor.

A díszítéshez: gyümölcs, 1 csomag tortazselé a leírás szerint elkészítve.

 

Kép

 

Házilag is készíthetsz krémsajtot a drága bolti mascarpone pótlására. A receptet itt találod meg: KRÉMSAJT HÁZILAG.

 

Elkészítés:

A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzájuk adva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba a  lisztet.

Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és megsütünk, majd rácsra borítva kihűtjük.

A rózsaszín krémhez a gyümölcsöt turmixoljuk és (főleg ha apró magjai vannak) szitán átszűrjük.

Az így kapott gyümölcspéppel és a cukorral simára keverjük a krémsajtot.

A tejszínt keményre verjük a vaníliás pudingporral, majd az így kapott krémbe apránként belekeverjük a gyümölcsös krémsajtot.

A fehér krémhez a krémsajtot simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.

A tejszínt keményre verjük a pudingporral, és a tejszínes habot apránként a krémsajtba keverjük.

Egy kapcsos tortaformát a kihűtött pikótára csatolunk. A piskótalapra rákanalazzuk a rózsaszín krémet, egyenesre simítjuk. Erre jön a fehér krém, aminek a tetejét kirakjuk gyümölcsökkel. A gyümölcsöket pedig szilikonecsettel átkenjük az elkészített, de már nem forró tortazselével. (Aki szereti a zselét, természetesen vastagabb rétegben rá is öntheti a gyümölcsre.)

A tortát tálalás előtt egy-két órára hűtőgépbe tesszük.

Tálaláskor széles pengéjű késsel körbevágjuk a tortaforma mellett, és ezután csatoljuk le róla a formát.