Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


MEDITERRÁN MELEGSZENDVICS

2015.08.03

Hozzávalók 1 személyre

1 magvas ciabatta (kb. 25-30 cm hosszú)

2-3 gomba

1 nagyobb paradicsom

2-3 szelet mozzarella

2 teáskanál olívaolaj

néhány friss bazsalikomlevél

csipetnyi morzsolt kakukkfű

csipetnyi őrölt bors


A megtisztított, feldarabolt gombát enyhén sózva-borsozva, az olívaolajon kevergetve addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Megszórjuk kakukkfűvel, összekeverjük, és levesszük a tűzről. A ciabattát félbevágjuk, a tetejét félretesszük. A gombaszeleteket elosztjuk a kenyéren. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, és néhány bazsalikomlevéllel együtt a gombára tesszük. Befedjük 1-1 sajtszelettel, majd ciabatta másik felével. Félbevágjuk, majd összecsukható melegszendvicssütőben megsütjük,. Rögtön tálaljuk.