Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


MEDVEHAGYMÁS LEVES

2013.04.13

Hozzávalók:

1,5 l zöldségalaplé (zöldségleves, lehet kockából is), 15 dkg liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 5-6 szál medvehagymalevél.

Elkészítés:

A lisztből, sóból, tojásból és 2-3 apróra vágott medvehagymalevélből kemény, de rugalmas, a kezünkhöz nem ragadó tésztát gyúrunk. (Mivel a tojások nagysága különböző, lehet, hogy túl ragacsos vagy túl kemény lesz a tészta. Az előbbi esetben még egy kis lisztet, az utóbbiban cseppenként hideg vizet gyúrunk bele.)

A tésztát lisztezett deszkán minél vékonyabbra nyújtjuk, majd keskeny csíkokra vágjuk. Enyhén meglisztezzük, és állni hagyjuk.

A zöldséglevest felforrósítjuk. Mikor gyüngyözve forrni kezd, beleszórjuk a tésztát, és 2-3 percig főzzük.
Frissen, forrón tálaljuk. A megmaradt medvehagymát csíkokra vágjuk, és fogyasztás előtt a leves tetejére szórjuk.