MEDVEHAGYMÁS RAKOTT KRUMPLI
Hozzávalók:
1 kg krumpli, egy nagy pohár (kb. 4 dl ) tejföl, 10 dkg reszelt sajt (jó ha többféle és van benne füstölt sajt is), 4-5 főtt tojás, 1-2 dkg vaj, 15-20 medvehagyma levél apróra vágva, só, egy-két csipetnyi őrölt (fehér)bors.
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk. Egy hőálló tálat alaposan kikenünk vajjal. A tejfölt megsózzuk, megborsozzuk (legjobb megkóstolni: akkor jó, ha kicsit túl sósnak érzed), belekeverjük az apróra vágott medvehagymát.
A kivajazott tál aljába egy réteg krumplit rakunk, meglocsoljuk a tejfölös öntet felével, egyenletesen elosztjuk rajta a karikákra vágott tojást, aztán rászórjuk a reszelt sajtot.
Erre megint egy réteg krumpli jön, aztán a maradék tejfölös öntet. Az öntetet úgy kell elosztani, hogy mindenhol befedje a krumplit.
Az ételt 30 percre 180 fokos sütőbe tesszük.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.