Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


GOMBÁS HÚS

2008.01.23

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb sertéskaraj-szelet, 30 dkg megtisztított, szeletelt gomba, 1 kis fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 1 dl tejszín, 1 kiskanál pirospaprika, étolaj, só, őrölt bors, 5 dkg liszt.

    

Kép

    

A hússzeletek mindkét oldalát szórjuk be sóval és őrölt borssal, aztán tegyük őket pár órára a hűtőbe.
Egy serpenyőben forrósítsunk 3-4 evőkanálnyi olajat. A hússzeleteket forgassuk meg lisztben, aztán tegyük az olajba, és mindkét oldalukat süssük pirosra.  Utána vegyük ki  őket a sütőedényből és tegyük félre.
A hússütés után visszamaradt olajba tegyük bele a hagymakockákat és a gombát, pirítsuk át, aztán szórjuk meg a paprikával, ízesítsük sóval, borssal, és öntsük föl annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Tegyük a mártásba a megsült hússzeleteket, és főzzük addig, amíg a hús teljesen megpuhul. Közben, ha kell, pótoljuk a vizet, de csak annyival, hogy éppen ellepje az ételt. Amikor a hús megpuhult, öntsük föl a tejszínnel, és forraljuk össze (kb. 7-8 perc).

Tésztával, krumplikrokettel vagy rizzsel tálaljuk.