Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


GOURMANDIA CUKRÁSZDA - MEGSZŰNT

2009.01.23

1021 Budapest,
Hűvösvölgyi út 112.

Telefon: 061-6309329
Nyitva a hét minden napján 8.00-19.00

 

desszert-eu-20110524-012-dd.jpg

 

2011. május

Varga Gábor, a desszert.eu  gazdája, cukrászdát nyitott Budán. Hogy miért pont ott - az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet épülete mellett, ahol még megállni sem nagyon lehet -, csak ő tudja.

A cukrászda egy lepukkant házikóban található apró helyiség egy kis süteményespulttal és helyben fogyasztók számára egy a falra szerelt polccal.

Nagyon nagy várakozással, a legjobbakat feltételezve látogattuk meg a Gourmandia Cukrászdát. Végtelenül szimpatikus, hogy állítólag csak természetes anyagokat felhasználva készítik a süteményeket.

Az első csalódás maga a hely volt. Persze ez sokadrendű kérdés, ha megéri a világ végére menni, parkolóhelyet vadászni, hegyen-völgyön gyalogolni. Ha megéri.

A második csalódást a kiszolgálás okozta. Igaz, este hat óra volt már. Mivel reggel nyolctól vannak nyitva, a hölgy talán elfáradt. De se kedves nem volt, se segítőkész.

  

desszert-eu-20110524-034-dd.jpg

  

Azt gondolom, széleset merítettünk az egyébként nem túl gazdag kínálatból. Kóstoltunk fagyit, sós és édes süteményeket.

A fagylaltok számomra brutálisan édesek. Egyébként nem rosszak, már amennyi az ízükből a cukor mellett még érződik, de nem gondolom, hogy fagylaltot enni visszamegyünk még ide.

A sós sütemények semmilyenek. Szárazak, az én ízlésem szerint túlsózottak. Persze meglehet, hogy frissen jobbak. (Erősen érezhetően nem voltak frissek.)

  

desszert-eu-20110524-025-dd.jpg

  

Az édes sütikben viszont nem csalódtunk. Nem tudom, mikor ettem utoljára ilyen finom Flódnit (bár ez is lehetne kicsit kevésbé édes).

A krémes is jó volt, pedig nagyon nagy ritkaság a jó krémes a magyar cukrászdákban.

  

desszert-eu-20110524-041-dd.jpg

  

Összességében nem tudom, mit mondjak. Attól tartok, nem fogunk mostanában visszatérni a Gourmandia Cukrászdába. Addig semmi esetre sem, amíg a kelletlen kiszolgálást és az állott pogácsák ízét el nem felejtjük.

De lehet, hogy mégis visszamegyünk flódniért. :)


Utóirat:

Amikor ebben a beszámolóban azt olvasod, hogy A Gourmandiában punnyadt a pogácsa vagy brutálisan túlcukrozott a fagyi, tudd, hogy Varga Gábor cukrászdáját nem a "nagy magyar átlaghoz" hasonlítom. Tőle az ember igazán magas színvonalat várna. Nála a túlcukrozott fagyiban és a túlsózott pogácsában is valódi alapnyagok vannak, nem úgy, mint a magyar cukrászati termékek többségében.

Nemrég nyíltak, döcög még itt-ott a szekér. Csak azt a kiszolgálást tudnám feledni!

Meglátjuk, merre mennek tovább.

Ha náluk jársz, mondd el a véleményedet te is!

 

2011. szeptember

Azt hallottam, Varga Gábor kiszállt a cukrászdából. Hááát....

 

 

 

Értékelés 

 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Édes sütemények:                         Kép KépKépKépKép

Sós sütemények:                           Kép KépKépKép

Fagylalt:                                          KépKépKépKép

Kiszolgálás:                           02sírósszmájli.jpg

Hangulat:                                        KépKépKép

A vendégtér kialakítása:               KépKép

Tisztaság:                                        KépKépKépKépKép

Ár-érték arány:                        KépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

véleményemről

(Sacika, 2012.11.24 16:49)

Gábor nem volt tulajdonosa soha ennek az üzletnek,csak a nevét és a receptjeit adta!

..a véleményemről..

(Hófehérke, 2012.11.24 14:00)

én dolgoztam abba a cukiban,,2 hónapig bírtam a tulaj..és a...totál kicsináltak..totál idegroncs lettem..ha bezárt..hát meg is érdemli az üzemeltető..!egyébként egyáltalán nem csodálkozom azon ha a kiszolgálás rossz volt,,mindenki totál kikészült ott IDEGILEG..az a nő maga a sátán..és pont..

Gourmandia

(Csilla, 2012.01.26 21:19)

Üdv!
Én is voltam a Gourmandia a cukrászdában még nyáron.
A hely az valóban kicsi volt és kicsit kényelmetlen. Emiatt nem is tetszett annyira, de engem a sütemények teljesen kárpótoltak.
Elég sok negatív kritikát olvastam itt a süteményekről, hogy milyen rosszak, szárazak stb. Hát ebben lehet valami igazság, de viszont nem árt tisztázni, hogy a sütemények megítélése terén Varga Gábor előtti vagy Varga Gábor utáni időkről beszélünk.
Varga Gábor valóban kiszállt az üzletből nyár vége felé, ami sajnos drasztikus minőség romláshoz vezetett a torták, sütemények, fagylaltok terén. Sajnálatos módon az üzletvezető társa úgy gondolta, hogy nem kell vajjal dolgozni, mert a margarin is ugyanúgy megfelel és nem kell a világ második legjobb csokoládéját használni a sütemények elkészítéséhez. Nem is mentem többet, miután a Gábor kiszállt a boltból.
Viszont ami előtte volt, azt tényleg minőségnek lehetett nevezni. Kipróbáltam jó pár tortát és azt hiszem ott ettem életem legjobb Esterházy tortáját. A fagylaltok krémesek voltak, ízletesek, a répa tortán mascarpone, a brownie olyan tömény és csokoládés volt, hogy csak egy gombóc vanília fagylalttal bírtam megenni. De az én ízlésemnek egy tökéletesen megfelelt. Bár a Sacher torta az nem volt teljesen az én világom (arra különösen érzékeny vagyok, mivel a kedvenc süteményemről van szó), de ha volt valami észrevételem és Gábor épp ott volt, akkor nagyon szívesen vette az építő jellegű kritikát.
Úgyhogy nem tudom, hogy ki mikor volt, de nem árt az figyelembe venni, hogy Gábor ma már nincs benne az üzletben és ha a Hűvösvölgyi üzlet még megvan, akkor abban neki nincs benne a keze, az a bóvli amit ott gyártanak az sajnos már a jó magyar szellem és a spórolás-tömeggyártás jegyében készül....
De azt biztosan állíthatom, hogy nyáron amikor én oda jártam, akkor pár valódi különlegességgel ismerkedhettem meg és az árakhoz képest valódi, minőségi süteményeket kóstolhattam.
Sajnálom, hogy épp nincs Varga Gábornak cukrászdája, de ha a jövőben lesz, akkor én biztosan az egyik vendége leszek.

Gourmandia

(Hapci, 2011.09.11 01:24)

Ez komoly (hogy kiszállt a saját cukrászdájából)?
Voltam ott párszor nyáron, elég széles merítést kóstoltam. A nagyon jótól a nagyon pocsékig minden előfordult. Jellemzően a sütemények tisztességesek voltak, de oly nagyon nem izgalmasak.

Re: Gourmandia

(Gourmandia, 2011.09.11 18:58)

Szia Hapci!
Igen, azt hallottam, hogy kiszállt. Már át is nevezték a cukrászdát Vadaskertre.
Nem tudom, mi lesz vele. Nagyon vacak helyen van, nagyon kicsi, és ezzel az árszinttel szerintem nem fog túl sokáig működni.

Re: Re: Gourmandia

(Hapci, 2011.09.12 12:34)

S a pestivel mi van? Ott is nyitott egy Gormandiát pár hónapja (a Deák tér mellett), a Faszbukon jelenleg nem érhető el.

Re: Re: Re: Gourmandia

(Szamóca, 2011.09.14 10:00)

Élőben sem érhető el.

goumandia cukrászda

(Chris, 2011.09.08 02:47)

szerintem pocsék hely
egy olyan sütit se találtam ott amit szivesen megennék
és minden nagyon drága

gourmandia cukrászda

(Jévi, 2011.09.06 07:29)

sz@r dolog ennyi pénzt kérni olyan sütikért amiker bárki meg tud sütni otthon is
az én otthoni sütim még jobb is
gyertek hozzám, adok fele árért! (-:

Gourmandia

(Szamóca, 2011.07.14 15:41)

Szia Hapci!
Amikor mi jártunk ott, nem egy szőke lány volt a kiszolgáló, hanem egy középkorú hölgy.
Az komoly pozitívum, ha javult a kiszolgálás színvonala.

Gourmandia

(Hapci, 2011.07.09 01:53)

A házikó tényleg nem csábít a szépségével (ha közelebbről megnézzük).
A parkolási problémát nem éreztem vészesnek, 100 méteren belül 2 helyen is jó eséllyel meg lehet állni.
Az édes sütemények - nekem - ránézésre vonzóak, hihetőnek tűnik, hogy rendes alapanyagokat használnak. Egyet kóstoltam (lúdláb), az belül is teljesen rendben volt, nem éreztem benne a szokásos "porászati" készítményeket. Az ár erősen véleményes (550 Ft), gyanítom, ennyit kevesen hajlandóak fizetni egy picike süteményért, ami azért nem észvesztően különleges.
Engem kifejezetten barátságosan-kedvesen szolgált ki a szőke lány.

Gourmandia cukrászda

(Évi, 2011.06.15 07:31)

Nekem semmi bajom ezzel a cukrászdával egyszerüen nem érnek azok a sütik annyit amennyit kérnek értük, de nem rosszak.

xxxxxxxxx

(sweet boy, 2011.06.10 18:24)

nem tetszett
nem megyek többet

nincs cím

(Ágoston, 2011.06.10 07:17)

Emberek, én még ilyen taplósan száraz brownie-t nem láttam, mint amilyen a gourmandiában adtak! A pogácsaféléről inkább nem is beszélek.
Hallottam, ez a Gábor valami cukrász iskolát akar nyitni. Szép kis referencia a taplós brownie! broáá
Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja?

gourmandia

(vanília, 2011.06.08 17:40)

Nekem nincs róla rossz véleményem,nem volt rossz,amit ettem.Ez a cukrászda egy tizenkettő egy tucat hely. Az átlagtól abban különbözik,hogy drágább.

Gourmandia Cukrászda

(Szamóca, 2011.06.06 22:14)

Elnézést kérek mindenkitől, aki az általam írottak miatt ment oda, és rosszabbat kapott, mint amire számított.
Őszintén mondom: nekem ízlettek a megkóstolt édes sütik.
Persze ízlések és pofonok...

gourmandia cukrászda

(Heni, 2011.06.06 16:41)

Kíváncsivá tettél, ezért elmentem megnézni ezt a híres /hírhedt?!/ cukrászdát. Kár volt minden ráköltött forint. Csak árban első osztályú. Minőségben én egyest adnék a cukrásznak. Senkinek se ajánlom.

tapasztalat

(Hozzászóló, 2011.06.03 17:26)

Megnéztük tegnap a cukrászdát, tényleg nagyon pici. Parkolással nem volt gond, bepofátlankodunk az étterem parkolójába, bár nem vendégek voltunk. :) Az eladónő most sem állt a helyzet magaslatán. Percekig telefonált mikor bementünk, de válogatással elütöttük az időt. Közben beláttunk a "műhelybe" picit, ahol két hölgy ügyködött.
Vettünk Eszterházyt (ezt sokan ajánlottátok, plusz a párom kedvence), vettünk áfonyás cheesecake-et, krémest, zserbót, epres-túróst, sima és tökmagos pogácsákat.
Az Eszterházy friss, finom, nekem picit édes volt, de a párom szerint kiemelkedően finom. A krémes odaégett, nagyon barna volt az alja, a krém finom. A többi sütemény is jó és friss. A zserbónak számomra keserűbb az íze, az furcsa volt.
A pogácsákra a frissesség nem mondható el (bár mi a végét hoztuk el), de az ízük remek.
A végösszeget a hölgy kissé nehézkesen adta össze, a sütik árát sem tudja igazából, de a csomagolópapír mondjuk szép. :)
Az árak nem olcsók.
Mindent összevetve, újra bebizonyosodott, hogy nekem a cukrászdák nem adnak akkora pluszt, hogy több ezer forintot kifizessek.
Semmilyen katartikus élményem nem volt, még a természetes alapanyagokból készült sütik sem hozták azt az élményt.
Tomival egyetértek, nekem is a Daubner marad a kedvenc. Ha mégis cukrászdába megyek, az jöhet szóba.
Azért volt jó ez a látogatás, mert megint megerősített abban a tudatban, hogy az itthoni sütijeim, tortáim nagyobb szerepet kapjanak. Nem lettem önbizalomhiányos, ilyen cheesecake-et már én is sütöttem. :)

goumandia cukrászda

(Tomi, 2011.06.03 07:01)

Kíváncsivá tettél ezzel az írással, elmentem megnézni a gourmandia cukrászdát. Nem tudok egyetérteni veled abban amit a cukrászdáról írtál. Nekem sokkal rosszabb a véleményem. Nem találtam olyan süteményt, ami ízlett volna. Az általad ajánlott flódniban ropogott a homok a fogam alatt. A Daubner ehhez a cukrászdához képest maga a menyország. Utoljára jártunk itt, de ezt is megbántuk.

fotó

(Jolán, 2011.05.27 11:11)

Az értékelés felett egy fotó.
Egy takaros kis ház,rendezett külsővel,rendes cégtáblával.
Ez a lepukkant kunyhó?
Olvasom tovább.
Sehol egy parkoló.
A Daubner a Mihályi,a Zserbó elött könnyebb parkolni?
Egyébként a fotón a bejárat elött pont egy üres parkolóhely.
Ennél is közelebb szeretnél parkolni?
A többi információ is ilyen precíz?