SÓTARTÓ - ROOSEVELT TÉRI HALÁSZCSÁRDA, SZEGED
6720 Szeged
Roosevelt tér 14.
Nyitvatartás:
naponta 11.00-23.00
Aki Szegeden jár és szereti a halételeket, ne hagyja ki a Roosevelt Téri Halászcsárdát.
De az sem fog nagyot csalódni, aki úgy ül be ide, hogy nem szereti a halat, viszont szívesen eszik magyaros ételeket.
Legrosszabbul ebben az étteremben is a vegetáriánusok járnak. Nekik marad a szokásos rántott gomba, rántott sajt.
Az ételek egyébként finomak. Szépen tálalják őket. A kiszolgálás is korrekt. A terítők, tányérok, evőeszközök tiszták, ízlésesek.
Az étteremnek nagyon jó honlapja van, amelyen megtaláljuk az itt felszolgált ételek egy részének receptjét is. Ha ide kattintasz, megtalálod a Roosevelt téri Halászcsárda receptjeit.
Az étterem talán leghíresebb, legsikerültebb étele, a
BOSZORKÁNYSZIGETI BATYUS HALÁSZLÉ
így készül:
Hozzávalók a halászléhez (10 főre):
2 kg ponty, 2 kg harcsa, 2 kg zöldpaprika (annak, aki bírja, csípős), 1 kg paradicsom, 80 dkg vöröshagyma, 8 dkg őrölt pirospaprika, 5 dkg só.
A halfilék fűszerezéséhez: 3 dkg só, 5 gramm fehérbors, 2 dkg őrölt fűszerpaprika.
A levesbetéthez:
30 dkg liszt, 4 tojás, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg halbelsőség, 5 dkg vaj, 5 dkg só, 1 dkg őrölt fehérbors.
Elkészítés:
A halakat kicsontozzuk és a halcsontot az apróra vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, sóval, őrölt paprikával kb. 3 liter vízben felrakjuk főni. Az alaplevet, kb. másfél óráig főzzük. A halfiléket 4-5 dkg-os kockákra vágjuk, sóval, fehérborssal, őrölt paprikával fűszerezzük és hűtőbe tesszük.
A batyukat úgy készítjük, hogy a
Az megfőtt alaplevet átpaszírozzuk vagy turmixoljuk, aztán visszarakjuk a tűzhelyre. A forrásban lévő halászlébe belerakjuk a fűszerezett haldarabokat és a boszorkányszigeti batyukat. Még kb. 10-15 percig főzzük, ha szükséges utánaízesítünk.
Értékelés
A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!
étel:
ital (kávé, gyümölcslé):
kiszolgálás:
hangulat:
a vendégtér kialakítása:
tisztaság:
mosdó (tisztasága):
ár-érték arány:
Ha más a véleményed, írd meg!
Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.
Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a szakácsnak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.
Mondd el a véleményedet te is!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
2008 nyarán jártam ott utoljára, és akkor olyan botrányosan rossz volt a halászlé, hogy elhatároztuk oda soha többet. Pedig korábban már ettünk náluk. Talán azóta lecserélték a szakácsot, ideje volt...
Sótartó
(Rita, 2010.01.06 17:31)