Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


AHOGY A SZAKMA KÉPVISELŐI LÁTJÁK

2009.02.01

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan látják a magyar vendéglátóhelyeket belülről a vendéglátásban dolgozók, nézd meg ezt az oldalt:

http://www.vendeglatohelyek.eoldal.hu/cikkek/ide-ne-menj-kajalni-_

  

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ár-érték

(Szamóca, 2010.03.11 08:30)

Az utóbbi napokban két vendéglátóhelyen jártam: a dunabogdányi pisztrángosnál és a váci Desszert Szalonban.
Bátran kimondom, ezen a két helyen nem sajnálom az otthagyott pénz egy fillérjét sem.
(Bár szomorúan meg kell jegyeznek, a Desszert Szalonban pocsék a francia krémes. Ne csináljanak francia krémest!!!)

ár-érték

(cszsolt74, 2010.03.10 18:21)

Étteremben elsősorban olyat szoktam enni, amit otthon nem, vagy csak nehezen tudok jól elkészíteni az alapanyagok beszerezhetősége miatt. Ilyenkor az általam említett éttermek bármelyikében szívesen eszek.
Ennyit hajlandó vagyok áldozni egy kellemes estéért barátokkal, vagy a párommal.

ár-érték

(Matyi, 2010.03.10 14:47)

Tisztelt cszsolt, mondj nekem egy olyan éttermet ebben az országban ahol az ár-érték arány rendbe van. Tudsz olyan éttermet ahova te szivesen beülnél és kifizetnéd a cehet anélkül hogy a fogad szivnád hogy már megint átvertek?
Matyi /szakács/

kistücsök

(ottani dolgozó, 2010.03.08 17:32)

A Kistücsök nagyon ótvar hely, nem tudom mitől hires. Azoknak akik a legjobb éttermek közé választják meg kéne nézni miből készül a kaja és hogyan. A tulajnak és a dolgozók nagy részének is akkora arca van mintha legalább királyok lennének. Hányok a helytől.

Éttermek

(cszsolt74, 2010.03.08 13:34)

Nálam megítélés fő szempontja az ár-érték arány, az általad említett helyek ilyen szempontból nézve elég rossz helyezést érnének el, akárcsak a Tom George vagy a Porcellino Grasso. Nekem a Pomo`doro az egyik kedvencem, mivel szeretem az olasz konyhát így ajánlhatom a Toscana-át sőt ( Bár egy kicsit húzósak az áraik, de legalább megéri ) olcsóbb kategóriában pedig a Marczano és az Okay Italia is kellemes, főleg az említett arányt illetően.

Éttermek

(Szamóca, 2010.03.08 13:22)

Az az igazság, hogy a "nagyhírű" éttermek némelyikéről is megvan a véleményem.
Az agyondicsért Kistücsök például nagyon komoly csalódás volt számomra.
A Csalogány 26 vagy a Fausto's csak egy egészen szűk réteg igényeit szolgálja ki, a többség nem talál magának "ehető" ételt náluk.
A szintén agyba-főbe dicsért Pastrami miatt rengeteg szemrehányást kaptam a barátaimtól, akiket elvittem oda.
A Chateau Visz vagy az Onyx egészen megdöbbentően drágák a teljesítményükhöz képest.
Szóval szinte mindenütt van mit javítani.

Köszönöm !!!

(cszsolt74, 2010.03.08 13:05)

Olvastam a bejegyzésed, remélem láttad a főoldalamon az enyémet.

Éttermek

(cszsolt74, 2010.03.08 13:03)

Sajnos sok az amatőr más szakmából érező vállalkozó, ők nem tudják és sajnos ők vannak többségben !
Van néhány hozzáértő, övék azok az éttermek ahova napokkal előbb kell asztalt foglalni .

Éttermek

(Szamóca, 2010.03.08 12:59)

Az a baj, hogy akkora a munkanélküliség, hogy a legelvetemültebb munkáltató is talál ideig-óráig alkalmazottat, bármit követel is tőle. :(((
Arra nem gondolnak a munkaadók, hogy a megfelelő körülmények között foglalkoztatott, nem a végletekig kizsigerelt alkalmazott jobban tud dolgozni, és több profitot is termel.

Az éttermek

(cszsolt74, 2010.03.08 12:39)

Természetesen ez igaz és nem is számítunk rá, hogy a tisztesség és becsületesség mintapéldányaivá válnak. Amit elvárunk csak annyi, hogy jelentsenek be 8 órára, ha már 12-18-at dolgozunk, a felszolgálónak ne kelljen wc-t pucolnia, a szakácsnak ne kelljen romlott húsból ételt készítenie, kapjunk fizetést ahelyett, hogy még nekünk kelljen a borravalónkból leadót adnunk a tulajdonosnak. ( Ezt sokan nem tudják akik étterembe járnak !!! ) Ezek amik nagyhirtelen eszembe jutnak, de sok egyéb is van, amin jó lenne változtatni...

Éttermek

(Szamóca, 2010.03.08 12:11)

Megmondom őszintén, szerintem ez is a "fejétől bűzlik a hal" esete.
Ha egy vendéglátóhely tulajdonosa úgy dönt, hogy az összes szabályt betartva, az összes adót és egyéb kötelező befizetést megfizetve fog működni, garantált, hogy csődbe megy.
Tulajdonképpen az is rá van kényszerítve az ügyeskedésre, csalásra, aki becsületesen szeretne élni.
Szerintem ez végtelenül szomorú.

Az éttermek színvonala

(cszsolt74, 2010.03.08 12:07)

Komoly munkába kezdtünk szakszervezetünkkel összefogva, hogy ezen változtassunk. Ez nyilván nem holnapra fog megtörténni, de nekünk vendéglátósoknak is fontos, hogy visszanyerjük régi megbecsülésünket, valamint Magyarország visszakerüljön a világ gasztronómiai elitjébe.

Az éttermek színvonala

(Szamóca, 2010.03.08 12:00)

Kedves Zsolt!
Sajnos bőven ráfér a "híres-neves" (manapság inkább hírhedt) magyar vendéglátásra a színvonal emelkedése.
Jelenleg sajnos ott tartunk, hogy alig van néhány olyan hely, ahova az ember meg meri hívni a barátait, vendégeit úgy, hogy ne kelljen attól rettegnie, hogy szégyent vall.

A fent említett oldal szerkeszője

(cszsolt74, 2010.03.08 11:29)

Szeretném Szamócának megköszönni, hogy ezzel a bejegyzéssel hozzájárul ügyünk népszerűsítéséhez !!!
Ha a vendéglátóegységek üzemeltetői szigorúbb ellenőrzéseken esnek át és napfényre kerülnek a disznóságaik, akkor a vendéglátás és az ételek színvonala is emelkedni fog !
Üdvözlettel !