TÉSZTAVARÁZS
Imádom a szép szakácskönyveket. Lapozgatom őket, nézegetem a képeket és várom az ihletet. A recepteket néha átfutom, de a legritkább esetben sütök-főzök könyvből.
Michael Roux Tésztavarázs című könyvének receptjeit viszont érdemes nem csak elolvasni, de pontról pontra követni is.
A legőszintébben ajánlom ezt a könyvet a gyakorlott és a gyakorlatlan konyhatündéreknek, háziasszonyoknak egyaránt. A gyakorlottaknak azért, mert meg fognak lepődni, hogy milyen kellemes tud lenni a tésztagyúrás, amikor a tészta nem ragad, szakad, tapad, hanem simán, rugalmasan, bársonyosan alakul, gömbölyödik a tenyér alatt. A gyakorlatlanoknak azért, hogy megtapasztalják, a tésztakészítés nem boszorkányság, viszont kis odafigyeléssel boszorkányosan finom sós és édes tésztaételeket, süteményeket, tortákat varázsolhatunk az asztalunkra.
A Tésztavarázs végigkalauzolja az olvasót az édes és sós alaptészták (linzer-, leveles-, égetett-, pizza-, briós-, omlóstészták...) világán. Minden fejezet egy alaptészta készítésének leírásával kezdődik, amit jónéhány klasszikus és modern recept követ. A recepteket gyönyörűséges, ínycsiklandozó fotók illusztrálják. A tésztakészítés elsajátítását fázisfotók segítik.
A Tésztavarázs egy olyan szakácskönyv, ami szerintem nem hiányozhat egyetlen olyan háztartásból sem, ahol a konyha nem csak dísz, hanem az ételkészítés színhelye.
Én már kipróbáltam, próbáld ki te is!
SZUPER VÉKONY TÉSZTÁJÚ PIZZA A TÉSZTAVARÁZSBÓL
GOMBÁVAL TÖLTÖTT TÁSKÁK A TÉSZTAVARÁZSBÓL
HÚSOS TÁSKÁK A TÉSZTAVARÁZSBÓL
Ha tetszenek a receptek, ajánld Michael Roux Tésztavarázs című könyvét az ARANYKÖNYV játékban, ahol az ajánlásoddal nyerhetsz is!