Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


VEGÁN EPERTORTA TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL

Hozzávalók:

Egy adag TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL KÉSZÜLT PISKÓTA, 2 dl növényi tejszín, 3 evőkanál kukoricakeményítő, 2 dl (vaníliás) növényi tej, 5 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliakivonat), 10 dkg porcukor, 15 dkg apróra vágott eper. A díszítéshez: 20 dkg eper, 1 dl növényi tejszín, 2-3 evőkanál porcukor, mandulaforgács, habfixáló, növényi tortazselé.

  

Kép

   

Elkészítés:

A 2 dl növényi tejből, a 3 evőkanál kukoricakeményítőből és 10 dkg porcukorból sűrű pudingot főzünk. Gyakran megkeverve kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a 2 dl növényi tejszínt, a vaníliás cukrot, és gépi habverővel habos krémmé keverjük. A krémbe óvatosan belekeverjük az eperdarabokat.

A piskótát két korongra vágjuk. Az alsó korongot tortatálra tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet. Erre jön a másik piskótakorong.

A tortát kívülről bevonjuk a megmaradt vaníliakrémmel.

A tetejét habfixálóval és kis porcukorral kemény habbá vert növényi tejszínnel és eperszemekkel díszítjük. Az epret kenjük át növényi tortazselével, hogy friss maradjon.

  

 

  

Tipp:

Kukoricakeményítő és vaníliás cukor helyett készítheted a krémhez való pudingot vaníliás pudingporból is.

Ezt a tortát természetesen bármilyen más friss vagy befőtt gyümölcs fölhasználásával elkészítheted.