VEGÁN EPERTORTA TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL
Hozzávalók:
Egy adag TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL KÉSZÜLT PISKÓTA, 2 dl növényi tejszín, 3 evőkanál kukoricakeményítő, 2 dl (vaníliás) növényi tej, 5 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliakivonat), 10 dkg porcukor, 15 dkg apróra vágott eper. A díszítéshez: 20 dkg eper, 1 dl növényi tejszín, 2-3 evőkanál porcukor, mandulaforgács, habfixáló, növényi tortazselé.
Elkészítés:
A 2 dl növényi tejből, a 3 evőkanál kukoricakeményítőből és 10 dkg porcukorból sűrű pudingot főzünk. Gyakran megkeverve kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a 2 dl növényi tejszínt, a vaníliás cukrot, és gépi habverővel habos krémmé keverjük. A krémbe óvatosan belekeverjük az eperdarabokat.
A piskótát két korongra vágjuk. Az alsó korongot tortatálra tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet. Erre jön a másik piskótakorong.
A tortát kívülről bevonjuk a megmaradt vaníliakrémmel.
A tetejét habfixálóval és kis porcukorral kemény habbá vert növényi tejszínnel és eperszemekkel díszítjük. Az epret kenjük át növényi tortazselével, hogy friss maradjon.
Tipp:
Kukoricakeményítő és vaníliás cukor helyett készítheted a krémhez való pudingot vaníliás pudingporból is.
Ezt a tortát természetesen bármilyen más friss vagy befőtt gyümölcs fölhasználásával elkészítheted.