ZÖLDSÉGTORTÁCSKÁK
Hozzávalók:
Levelestészta 3-4 mm vastagságúra nyújtva és 12 db 10-szer 10 centis négyzetre vágva.
A töltelékhez: 20 dkg grillezett vagy megpárolt zöldség (padlizsán, gomba, többszínű kaliforniai paprika, cukkini vegyesen) apró darabokra vágva, 1 tojás, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt (én Karaván és Trappista sajtot használtam vegyesen), 1 evőkanál liszt, só, reszelt szerecsendió.
Szükségünk van még 24 papír muffinkosárkára és száraz lencsére vagy borsóra nehezéknek az elősütéshez.
Elkészítés:
A muffinsütő 12 mélyedésébe 1-1 muffinpapírt teszünk. A muffinpapírokat kibéleljük 1-1 levelestészta négyzettel. Aztán a tésztakosarak belsejébe is beleteszünk 1-1 papír muffinkosárkát, amikbe beleszórunk 1-1 evőkanálnyi száraz lencsét vagy borsót.
A tésztát ilyen módon a sütő alsó rácsán 200 fokon 15 percig elősütjük. (Nem árt, ha a tetejüket alufóliával le is takarjuk, nehogy túl hamar megbarnuljanak.)
Amíg a tészta sül, összekeverjük a tojást, a tejfölt, a reszelt sajtot, a lisztet, a sót és reszelt szerecsendiót. Végül beleforgatjuk a sajtos krémbe a zöldségdarabkákat.
A tésztát kivesszük a sütőből. Kiemeljük a lencsével teli papírformákat, és a helyükbe kanalazzuk a tölteléket.
Ezután újra 15 perc sütés következik 200 fokon.
A zöldséges kosárkákat melegen és hidegen is tálalhatjuk.