CSOKOLÁDÉTORTA LISZT NÉLKÜL - BOROZZI
A "titkos" recept a "Just Desserts" ("Cuki a sütid" / "Édes pillanatok") című filmből.
Hozzávalók:
30 dkg jó minőségű csokoládé ( vagy mind legyen étcsoki, vagy 20 dkg étcsoki és 10 dkg tejcsoki), 15 dkg (barna)cukor, 10 dkg vaj, 6 nagyobb tojás, egy narancs reszelt héja, 2 evőkanál rum.
A díszítéshez: olvasztott csokoládé, csokoládéforgács, cukorgyöngy.
Elkészítés:
A csokoládét felolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Négy tojást kettéválasztunk. Négy tojásfehérjéből - 10 dkg cukor fokozatos hozzáadásával - kemény habot verünk. Négy tojássárgáját és két egész tojást kikeverünk 5 deka cukorral, a rummal, az olvasztott csokival és vajjal. A csokis krémbe belereszeljük egy narancs héját. Végül laza mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Az így kapott keveréket egy sütőpapírral bélelt aljú tortaformába öntjük (a tortaforma oldalát ne vajazzuk ki), és az előmelegített 200 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. (Ha nagyon hirtelen sülne a teteje, takarjuk le alufóliával.
A torta a sülés során fölemelkedik, és megrepedezik.
Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hűtsük langyosra. Közben a teteje egy kicsit visszaesik.
Ha már majdnem kihűlt, válasszuk le egy késsel az oldalát a tortaformáról, és tegyük tortatálra.
Díszíthetjük olvasztott csokoládéval, cukorgyöngyökkel, marcipánnal.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Februárban láttam a filmet, és utána nyomoztam ki a receptet, azóta már nagyon sokszor megsütöttem, sőt most egyik barátom ezt kérte tőlem szülinapjára,mert mikor megkósolta, nagyon ízlett neki, és ő amúgy nem igazán szereti a süteményeket!
Egyszóval hatalmas sikere van nálunk! Csak egy a baj, hogy túl hamar elfogy! :) :(
köszönet:)
(Zsuza, 2010.06.02 21:41)
Szia Szamóca! :)
Nagyon örülök, hogy Rád, és a Borozzi tortára találtam, már nagyon rég vadászok a receptjére.A filmet én is láttam,és nagyon megtetszett. Jó kis történet volt :))
barozzi
(jutka, 2010.05.20 17:40)hi very delicate the cookie i did it already and come on like this
Barozzi
(noncsi,noémi..., 2010.05.19 20:42)Nagyon finom a süti.Elkészítettem és megkínáltam a vendégeket,és nekik is ízlett.:)
Barozzi
(Szamóca, 2010.05.15 19:38)
Köszönöm!
Én egyiket sem tudtam. A borozzit is itt mondta egy kedves olvasó.
Nekem ez egyszerűen csak egy brutálisan finom liszt nélküli csokitorta.
Méz
(Szamóca, 2010.05.15 17:38)
Szia!
Szerintem nem jó bele a méz.
Illetve mézzel egy teljesen más sütemény lenne belőle.
borozzi
(fairy, 2010.05.15 17:23)
Sziasztok!
Cukor helyett lehet mézet használni? Ha igen akkor abból mennyi kell? Előre is köszönöm!
Vaj
(Szamóca, 2010.03.12 07:37)
Szia!
Én csak vajat használok a süteményekhez, margarint soha.
Borozzi
(Bea, 2010.03.11 22:55)
Szia!
A vaj tényleg vaj legyen (és ha igen, milyen?), vagy margarin is jó?
Borozzi
(Dia, 2010.03.03 19:58)Szia! Láttam a filmet amiben ez a süti volt, és akkor elhatároztam, hogy meg szeretném csinálni :) Hétvégén megcsináltam és mindenkinek ízlett, nagyon finom lett! Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet! Köszii :):)
http://www.football7.eoldal.hu/
(http://www.football7.eoldal.hu/, 2010.02.16 17:52)http://www.football7.eoldal.hu/
Borozzi
(Szamóca, 2010.02.11 14:47)
Szia Márta!
Igen, a magas kakaótartalmú csokoládékkal készült sütemények kicsit máshogy viselkednek sülés során. :)
Az azonban biztos, hogy nagyon ügyes vagy.
Borozzi
(Marta Porteleki, 2010.02.11 14:37)Szia Szamoca! Koszonom kedves soraidat, de szerintem nem en vagyok ugyes.Inkabb arra gondolok, hogy a kakao miatt nem volt annyira lagy a massza, azert nem repedezett meg, nem puffadt fel a teszta.
Borozzi
(Marta Porteleki, 2010.02.11 05:58)Nem birtam kivarni a hetveget a torta elkeszitesevel, megsutottem. Kepzeld nem puposodott fel, nem repedezett meg. Annyit valtoztattam a recepten csak, hogy tejcsokim volt itthon, ezert tettem meg hozza 3 ek. kakaot. Tokeletes lett ez is, mint a tobbi recepted. Halas koszonet erte!
Csokoládétorta liszt nélkül
(Szamóca, 2010.02.09 15:13)
Szia Márta!
Az az igazság, hogy nekem legjobban frissen ízlik. Úgy értem, pár órával a sütés után. De a sütés után 1-2 nappal is nagyon finom.
csokis tortacsoda :)
(Erika, 2010.09.02 15:41)