CSOKOLÁDÉTORTA GYORSAN
Hozzávalók 16-18 cm-es tortaformához:
20 dkg étcsokoládé, 10 dkg liszt, 10 dkg darált mandula vagy dió, 10 dkg barna nádcukor, 4 tojás, 2 evőkanál olaj, 1/2 dl rum.
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az olajjal. Többször megkeverve langyosra hűtjük, majd beledolgozzuk a rumot. A tojásfehérjéből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, aztán a kihűlt olvasztott csokoládét. Végül beleforgatjuk a mandulával vegyített lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük.
Tipp: tálalásnál adhatunk hozzá vaníliafagylaltot vagy savanykás gyümölcsöntetet.