Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


BORSÓFŐZELÉK

2008.01.29

 

p1560434-dd.jpg

 

Hozzávalók:
1 kg friss vagy mirelit zöldborsó,
1-2 kávéskanál cukor,
3 púpozott evőkanál finomliszt,
2 dl tej,
1 csokor petrezselyemzöld,
só.
    

Elkészítés:
A borsót annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral, sóval, petrezselyemmel puhára főzzük.
(Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne vízben főzd! Önts a fazékba egy nagyon pici olajat, arra tedd a borsót, fedd le az edényt, és lassú tűzön, kis lángon párold meg a borsót saját levében vagy nagyon kevés vízzel. Csak a párolás után önts bele annyi vizet, amennyi szűken ellepi.)
A tejet csomómentesre keverjük a liszttel. A lisztes tejet a borsóhoz öntjük, és a főzeléket gyakran megkevergetve újra felforraljuk, majd az újbóli forrás után mérsékelt tűzön még öt percig főzzük.
(A petrezselyemcsokrot tálalás előtt kivesszük.)

Tipp:
Az így készített főzelék nagyobb részt borsót tartalmaz. Ha muszáj gazdaságosabban főzni, akkor a habarás (tej + liszt) mennyisége növelhető.

 

p1320321-dd.jpg