Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


CSICSÓKALEVES

2011.10.30

Hozzávalók:

50 dkg csicsóka, 
2 közepes sárgarépa, 
1 közepes petrezselyemgyökér, 
5-6 gerezd fokhagyma, 
só, 
őrölt bors, 
10-15 szál petrezselyemzöld.

Levesbetétnek 25-30 dkg gomba, fél evőkanál étolaj, só, őrölt bors.
Köretnek fejenként 1 zsemle vagy két kis szelet kenyér és 2 szelet sajt.

 

Elkészítés:

A csicsókát és a répaféléket megtisztítjuk, összevágjuk, és egy liter vízben föltesszük a tűzre. Megsózzuk, megborsozzuk, összekötve beletesszük a petrezselyem háromnegyedét, aztán az összes zöldséget puhára főzzük, majd a levesbe reszeljük vagy belenyomkodjuk fokhagymanyomón a fokhagymát.

Amíg a leves fő, a megtisztított, fölszeletelt gombát az étolajon átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megmaradt petrezselyemzöldet apróra vágva, és addig főzzük, amíg minden leve el nem párolog.

A zsemléket félbevágjuk, megpirítjuk, aztán grillsütőben rájuk olvasztjuk a sajtot.

A megfőtt levesből kivesszük a petrezselyemcsokrot. A levest összeturmixoljuk.

Tálalásnál minden tányér aljára 1-2 evőkanál gombát adagolunk, rámerjük a forró levest és sajtos pirítóst adunk hozzá.

Jó étvágyat!

 

Tipp:

Krémesebbé teheted a levest, ha turmixolás előtt néhány kanál tejfölt vagy tejszínt adsz hozzá.
 

p1070506-aa.jpg