SÜTŐBEN SÜLT GOMBÁS TÉSZTA
Hozzávalók:
50 dkg spagetti, 25 dkg gomba, 20-30 dkg sajt (jó, ha többféle, pl. mozzarella, valamilyen füstölt sajt), 5-6 dl tejföl, só, őrölt bors, étolaj.
Elkészítés:
Forrásban levő, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.
A gombát jól megmossuk, felszeleteljük. A megtisztított, feldarabolt gombát egy evőkanál olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk.. Mikor pirulni kezd, levesszük a tűzről, félretesszük.
A tészta harmadát egy kiolajozott hőálló edénybe terítjük. Ráreszeljük vagy rászeleteljük a sajt felét, megszórjuk a gomba felével, elosztjuk rajta a tejföl harmadát. Ezután megint egy réteg tészta, sajt, gomba és tejföl következik. Végül egy utolsó réteg tészta jön, amit meglocsolunk a maradék tejföllel.
Az ételt 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.