TÁRKONYOS KRUMPLILEVES
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál apróra vágott tárkony, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, néhány csipetnyi őrölt bors, só.
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, földaraboljuk.
Az olajon átpirítjuk a fölaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, aztán felöntjük két liter forró vízzel. Beletesszük a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát, a csokorba kötött petrezselyemzöldet, és 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott krumplit, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A főzés utolsó néhány percére beleszórjuk a tárkonyt.
Végül kivesszük a kész levesből a petrezselyemcsokrot és a hagymát. Forrón tálaljuk.
Tipp:
Az ételt sűríthetjük tejfölös habarással, vagy tálaláskor adhatunk hozzá tányéronként egy evőkanál tejfölt. Tésztát is főzhetünk bele.