Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


TÁRKONYOS KRUMPLILEVES

2015.01.12

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál apróra vágott tárkony, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, néhány csipetnyi őrölt bors, só.

 

  

Elkészítés:

A zöldségféléket megtisztítjuk, földaraboljuk.

Az olajon átpirítjuk a fölaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, aztán felöntjük két liter forró vízzel. Beletesszük a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát, a csokorba kötött petrezselyemzöldet, és 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott krumplit, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A főzés utolsó néhány percére beleszórjuk a tárkonyt.

Végül kivesszük a kész levesből a petrezselyemcsokrot és a hagymát. Forrón tálaljuk.

 

Tipp:

Az ételt sűríthetjük tejfölös habarással, vagy tálaláskor adhatunk hozzá tányéronként egy evőkanál tejfölt. Tésztát is főzhetünk bele.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.