ZÖLDSÉGFASÍRT GABONAPEHELLYEL
ZÖLDSÉGFASÍRT
Hozzávalók
1 kg vegyes zöldség
25 dkg gabonapehely
2 tojás
3-4 gerezd fokhagyma
8-10 szál petrezselyemzöld
1 kávéskanál őrölt bors
só
a sütéshez:
olaj
A gabonapelyhet késes aprítóban átforgatjuk (nem kell sima lisztté darálni, maradhatnak benne nagyobb szemek is), majd egy tálba öntjük. Az enyhén sós vízben megfőzött és alaposan leszűrt zöldségeket szintén az aprítóba tesszük, és darabosra dolgozzuk. A gabonapehelyhez adjuk, sóval, borssal fűszerezzük, aztán összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával és a tojással. Lágy, de gyúrható masszát kell kapnunk, amiből fasírtokat formázunk. Tapadásmentes serpenyőben néhány evőkanál olajat melegítünk. A zöldségpogácsák mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne.
Az így elkészült ételt tálalhatjuk valamilyen körettel főételként, főzelékfektétként vagy kihűtve csomagolhatjuk uzsonnára gyerekeknek például zsemlében salátalevéllel és sajttal.
Tipp: a fotón szereplő fasírt a nagyobb boltokban kapható gabonapehely-keverékkel készült, ami árpa-. búza-, rozs- és zabpelyhet tartalmaz, de ízlés szerint használhatunk egyféle gabonát vagy tetszés szerinti keveréket is. A zölségek szintén lehetnek tetszőlegesek. Az adott fasírt zöldbabot, sárgarépát, kukoricát, zöldborsót és karfiolt tartalmaz.