Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÖKMAGKRÉM

2008.01.07

Hozzávalók:

20 dkg héj nélküli natúr tökmag, 3 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj (vagy valamilyen semleges ízű növényi olaj), (tengeri) só.

 

100_0718-dd.jpg

 A fotón a tökmagkrémesen kívül köleskörözöttes és tojáskrémes szendvicseket látsz.

  

Elkészítés:

A hozzávalókat robotgép aprítójában teljesen krémesre, egyneműre keverjük.

A tökmagkrémet tálalhatjuk kenyérre, kiflire, pirítósra kenve. Mártogathatunk bele zöldségeket. Adhatjuk héjában sült krumplihoz.

Nagyon egészséges és végtelenül finom!

 

tokmagkrem--dd.jpg

 

Tipp:

Legfinomabbra kávédarálóban darálhatod a tökmagot. Ilyenkor a tökmagport kell krémesre keverni a tökmagolajjal és csipetnyi sóval.

A tökmag és a tökmagolaj kedvező élettani hatásáról és gyógyhatásáról itt olvashatsz: TÖKMAGOLAJ.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.