Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSICSÓKÁS POGÁCSA

2008.01.27

Hozzávalók (két nagy tepsi pogácsához):

20 dkg csicsóka (tisztítva mérve), 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 1 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 1 dl tej, 1db tojás. A pogácsák tetejére: egy tojás villával kissé fölverve, dió.

 

Kép

  

A csicsókát megpucoljuk, kockákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük (nagyon hamar megfő), miután megfőtt, leszűrjük és krumplinyomón áttörjük.

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. (Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik).

A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a csicsókapürét, az élesztős tejet és a többi hozzávalót, és robotgép dagasztó spiráljával az egészet alaposan összegyúrjuk. (Nagyon puha tésztát kapunk.)

A tésztát egy órát pihentetjük. Ezután háromszor hajtogatjuk. (A tésztahajtogatás részletes leírását itt találod meg: TÉSZTAHAJTOGATÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE).

Az utolsó pihentetés után a tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét tojással megkenjük. Diót teszünk rájuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük őket.

 

A csicsóka kiemelkedően kedvező élettani hatásáról itt olvashatsz: CSICSÓKA.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csicsoka

(sandi Salzburg, 2012.10.22 16:08)

Gratulálok !
Örülök, hogy rádkattanhattam, vagyis hogy keresztezi az élet az utunkat,
informatív és egészséges receptekre bukkantam, melyeket "magamévá" kivánok tenni, kiprobálni.
köszönöm
a legjobbakat