DIÓ BONBON
Hozzávalók:
20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, egy narancs reszelt héja, 2 evőkanál rum, 3 evőkanál víz, egy mokkáskanál őrölt fahéj, kakaópor a golyók bevonásához (én Milka kakaóport használtam), negyed diószemek a díszítéshez.
Elkészítés:
A porcukrot a vízzel elkeverjük, és lassú tűzön fölolvasztjuk. Amikor átlátszóvá válik, belekeverjük a diót. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fahéjat, reszelt narancshéjat és a rumot. Jól összekeverjük. A masszát kihűtjük.
A kihűlt masszából kis diónyi golyókat formálunk. Kakaóporban megforgatjuk őket, és dióval díszítjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia
Megcsináltam, és nagyon finom lett.
Szerencsére dió minden évben elég terem a kertben, így kellett egy recept ami egy kicsit apasztja a készletet. Én megpirítottam a diót darálás előtt, szerintem így finomabb.A kakaó meg cukrásznagykerből van, 20%-os holland kakaópor.
Dió Bonbon
(Kovács Izabella, 2012.11.02 13:03)
szia
MEnnyi darab lesz belöle?
Kristálycukoral csinálom az baj esetleg?
Nem lesz keserű a sima kakaóportól?
Re: Dió Bonbon
(Renáta, 2012.11.02 13:09)
szia
Ha nem haragszol meg szerintem kristálycukor nem illik bele hiszen rpog a fogad alatt illetve attól függ hogy keserű lesz e vagy sem hogy milyen kakaóport használtál.
Dió Bonbon
(Tóth Emma Anna, 2012.11.02 13:06)
Szia
Köszönöm a receptet.Nekem sajnos nem izlet mivel keserű volt és izetlen.
kérdés a rumról
(Rita, 2010.12.23 15:31)
Szia!
Úgy gondoltam szaloncukrot készítek ebből a bonbonbon, a rumot ki szeretném hagyni. Ha vízzel helyettesítem, akkor 5 evőkanál vízzel tegyem fel a cukrot, vagy később keverjem bele a rum helyett? Mit gondolsz?
Köszönöm a válaszodat előre is, és nyugodt békés készülődést kívánok!
Bonbon!
(kaleva, 2009.12.20 11:53)Az jó lesz, én gyártom az alapanyagokat, a gömbölygetést meg szívesen átadom!
Bonbon
(Szamóca, 2009.12.20 11:41)
Szia Kaleva!
Nagyon jól néznek ki a bonbonjaid. Jövőre majd összejövünk közös bonbongyártásra. :)
Bonbon!
(kaleva, 2009.12.20 11:37)Viki, nagyon jól sikerültek a bonbonjaim, ezer köszönet Neked érte!
Arról, hogy nem üres kéézel jöttem...
(Krumpliorr, 2009.12.18 16:20)Átjössz? :) Küldtem neked valamit...
bonbon
(ildóbildó, 2009.12.16 20:30)Viki, ez nagyon jól néz ki! Ügyes vagy, mint mindig, imádom a receptjeidet, eddig bármelyiket próbáltam, mind szuper lett.
Rum
(Szamóca, 2009.12.16 20:15)
Szia Ercsa!
Köszönöm szépen, hogy szóltál! Véletlenül írtam kétszer, de nem árt neki a kétszer két kanálnyi sem. :)
diós bonbon
(Ercsa, 2009.12.16 20:13)Viki azt szeretném kérdezni hogy 2x2 evőkanál rum kell bele vagy elírás?üdv Era
Anyának....
(kaleva, 2009.12.16 20:06)Anya, nagyon sajnálhatod, hogy kimaradtál ebből, eszméletlen finomságok voltak,nagyon ajánlom az elkészítését akármelyik bonbonnak, nem fogjátok megbánni! Hiába, Viki nagyon ügyes!
A diós bonbonodról.:-))
(anya77, 2009.12.16 11:17)
Nekem is meg kellett végre néznem, hogyan csinálod. Mi is szeretnénk gömbölygetni ajándéknak, éppen tegnap beszélgettünk róla a férjemmel. No és Niki-féle dióm is van.:-))
Kellemes ünnepeket Viki, ha addig már nem találkoznánk!
Dió Bonbon
(Golleem, 2012.12.23 17:45)