5 PERCES FÁNK - tényleg 5 perc az elkészítése
Hozzávalók (kb. 30-35 db kis fánkhoz):
1 kis doboz kefír vagy tejföl vagy natúr joghurt (kb. 1,7-2 dl), 10 (enyhén púpos) evőkanál liszt, 1 tojás, 1 evőkanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 kávéskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja. Ízesítésnek 5 dkg mazsola vagy 5 dkg darabosra darált dió. A kisütéshez étolaj.
Elkészítés:
A kefírt / tejfölt / joghurtot összekeverjük a tojással, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a tojásos keverékbe dolgozzuk. (Nem szabad nagyon kikeverni, csak addig, míg össze nem áll.)
Végül beleforgatjuk a mazsolát / diót.
Az olajat felforrósítjuk. Kiskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskákat 4-5 perc alatt minden oldalukon aranybarnára sütjük.
Fahéjas vagy kakaós porcukorral, gyümölcsöntettel, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
A feleségem már rég óta készíti én ma fogom megpróbálni, mert nagyon ízlik.
Ötperces fánk
(Jolika, 2009.11.13 15:42)Mazsolásan megcsináltam és nagyon funom lett!Köszi a receptet!
5 perces fánk
(Mona Lisa, 2009.11.11 16:03)
Kedves Mindenki!
Az 5 perces fánk valóban finom, s még nekem is sikerült elkészítenem...:-) ! Csokoládé helyett inkább a dió darabkákat tudom ajánlani, mert az olaj egyébként kárba vész.
Fánkról
(Anita, 2009.11.11 12:02)Nagyon köszönöm hogy megosztottátok velem is ezt az egyszerű receptet!Ki is próbálom holnap!Imádok sütni!Majd megírom, hogy ízlett a családomnak és hogy sikerűlt-e!Sziasztok
Sándor Jánosnénak
(Szamóca, 2009.11.11 09:47)
Kedves Marika!
Nagyon szépen köszönöm ezt a remek receptet! Fölraktam az olvasói receptoldalra.
Remélem nem csak én, hanem sok olvasó is kipróbálja majd!
RECEPTROL
(MAGDI, 2009.11.10 19:46)Nagyon jol nez ki es finom is lehet, legkozelebb kiprobalom, koszi a receptet..es gratulalok...
Megköszönöm a jó receptet
(Magdi, 2009.11.09 18:44)Nagyon köszönöm ezt a szuper receptet! Biztosan finom is rövíd időn belül kipróbálom!
EGYSZERŰ SAJT SALÁTA.
(SÁNDOR JÁNOSNÉ MARIKA VAGYOK., 2009.11.07 22:19)
RECEPT 4 FŐRE,MINDENBŐL 25DKG-KELL, CSAK A BURGONYÁBÓL KELL 1,5KG.HOZZÁVALÓK,TV-PAPRIKA,UBORKA,TRAP.SAT,SONKA EZEK APRÓ KOCKÁRA VÁGVA,
KELLENEK.ALAP 2POHÁR TEJFÖL, 2POHÁR KEFÍR IZLÉS SZERINT SÓ, CUKOR, CITROMLÉ,KIS FEJ VÖRÖSHAGYMA KOCKÁRA VÁGVA,EBBE RAKJUK AZ ELŐZŐLEG FELSOROLT ALAPANYAGOKAT,NAGYON FONTOS A BURGONYÁT MEGFŐZTÜK ÉS LEHŰTÖTTÜK ÍGY ADJUK HOZZÁ AZ EGÉSZHEZ HŰTŐBEN ÁLLNI HAGYJUK KB:2ÓRÁN ÁT,UTÁNNA FOGYASZTHATÓ. JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ.!MARIKA,FOGYÓZNI IS LEHET VELE!!!
5 perces fánk
(MArgó, 2009.11.05 19:32)Köszi a receptet, lementettem magamnak és hétvégén kifogom próbálni, biztos finom.
Köszönöm!
(Barbara, 2009.10.24 15:49)
Nagyon köszönöm a receptet, kipróbáltam és nagyon
finom lett. A recept alapján az nem derült ugyan ki, hogy milyen állagú legyen a massza, lágy vagy kemény én olyan félkeményre készítettem és szuper jó lett.
Evés után a mosogatás több időt vett igénybe, mint az elfogyasztás.....
5 perces fánk
(Rózsika, 2009.10.08 15:29)Biztos nagyon finom és egyszerű. El fogom készíteni, utána beszámolok.
hol?
(Szamóca, 2009.09.10 11:10)
Azért kérdeztem, mert Tallin nem Oroszországban van. Nem tudtad? Tallin Észtország fővárosa.
Gondolom Oroszországban és Tallinban is voltak. De azt nem írta, hogy Oroszországban pontosan hol.
rólad
(akárhogy, 2009.09.10 11:03)
Írta a nagyképű és kicsit exaltált gallyka, akinek minden mondatát háromszor kell elolvasni, mert nem érthető, hogy TALLINBAN voltak. Akkor miért kérdezed, hogy hol???
Vagy inkább hóól, ahogy a litita kérdezné :-))
5 perces fánk
(Laci, 2009.11.18 14:06)